17 Nisan 2013 Çarşamba

BW Plus The President Hotel’de, online rezervasyon oranı %45’i buldu-Yılmaz Parlar


BW Plus The President Hotel’de,

online rezervasyon oranı %45’i buldu

 

Dünya seyahat endüstrisinde, online rezervasyon oranı, her yıl katlanarak büyüyor. Global seyahat pazarındaki rezervasyonların ortalama %54’nün online olarak yapıldığı ifade ediliyor.

Bilgi teknolojilerine ciddi yatırım yaparak, farklı ülkelerde online tanıtım ve pazarlama stratejisi yürüten BW Plus The President Hotel’deki online rezervasyon oranı, 2013 yılının ilk çeyreğinde yüzde 45’i buldu.

Otel olarak, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, İspanya, Amerika, Rusya, Suudi Arabistan gibi dünyanın dört bir yanından online rezervasyon almakta olduklarını kaydeden BW Plus The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, özellikle Rusya ve Ukrayna’dan yapılan online rezervasyonda bir önceki yıla oranla %200’e yaklaşan bir artışı yakaladıklarını anlatırken, son birkaç yıldır Arap turistlerin de online rezervasyon yapmaya yöneldiğini söyledi.

Online rezervasyonda yakaladıkları ivmeyi değerlendiren Recep Arifoğlu, “Her pazarda online satış fiyatımız aynı olduğu için dünya genelindeki misafirlerimizin gözünde güvenilir bir markayız. Farklı dönemlerde düzenlediğimiz kampanyalarımız, yerli ve yabancı misafirlerimiz tarafından yakından takip ediliyor. Türk misafirperverliği eşliğinde 24 yıldır verdiğimiz yüksek hizmet kalitesi, İspanya başta olmak üzere birçok pazarda tavsiye edilen bir otel olmamızı sağlamıştır.  Tüm artılarımızı üst üste koyduğumuzda, online rezervasyondan aldığımız pay, her geçen yıl artmaya devam edecektir” dedi.

Dünya genelinde ortalama her 5 telefondan 1’nin akıllı telefon olduğunu da hatırlatan Recep Arifoğlu, akıllı telefonların artmasına paralel olarak, online seyahat rezervasyonu ile e-ticaretin katlanarak devam eden artışını sürdüreceğini belirtti.

 

İstanbul turizmindeki yükseliş sürecek, ancak halen iyi bir gece hayatı eğlencesi yok

 

Turizmde başarılı bir yıl geçirmekte olduklarını anlatan Recep Arifoğlu, İstanbul’daki artışın devam edeceğini ve nitekim rakamların da bunu doğruladığını söyledi.

İstanbul’a gelen turistlerin büyük çoğunluğunun Tarihi Yarımada’ya uğradığını kaydeden Recep Arifoğlu, şunları söyledi:

“Sultanahmet ve Tarihi Yarımada bölgesi, İstanbul’un en çok turist çeken bölgesidir. Bu nedenle de, bölgenin turizm altyapısındaki eksikliklerin biran önce giderilmesi önemlidir. Örneğin, Ordu Caddesi’nin trafiğe kapatılması ve yaya yürüyüşüne açılması, turizm açısından büyük katma değer sağlayacaktır. Yine, metronun açılması, Yenikapı’ya ciddi bir hareket yaratacağından, yaya trafiği açısından gerekli düzenlemelerin yapılması lazımdır. Kentimiz her yıl, dünyanın çeşitli ülkelerinden misafirlerini ağırlıyor ve gelenlerin memnuniyet oranları yüksektir. Gelen turist sayısındaki artış trendinin devamının sağlanması noktasında, hizmet kalitemizin her zaman en üst düzeyde verilmesi gerekmektedir. Konaklama işletmelerimizin gerçekleştirdiği hizmet kalitesi bilincinin, kent geneline yayılması ve halkımızda da turizm bilincinin yerleşmesi önemlidir. Mesela, halen iyi bir gece hayatı eğlencesini kent genelinde hazırlayamadık. Boğazdaki birkaç eğlence mekanın dışında, ne yazık ki, gece hayatı eğlencesinde bir hizmet kalitesi ve standartını oluşturamadık. Adı eğlence diye geçen bazı mekanlarda, turistlerden zorla fahiş paralar alınması, Türk turizmini baltalamaya devam etmektedir” diye konuştu.

 

İstanbul turizminin, kentin diğer bölgeleri ile Prenses Adalarına yayılması

 

İstanbul’a gelen turistlerin kalış sürelerinin uzaması veya birkaç kez daha gelmesi için, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra, kentin uygun olan diğer bölgelerinde de yeni turizm alanlarının oluşturulup pazarlanması gerektiğini kaydeden Recep Arifoğlu, buna en güzel örnek olarak son yıllarda Arap turistlerin Prenses Adaları’na olan ilgisini gösterdi. Recep Arifoğlu; Boğaz’ın, Riva’nın, Şile’nin turistler tarafından daha yoğun gezilmesine yönelik çalışmalar yapılması önerisini de sözlerine ekledi.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Endüstrisi Türkiye’de İş Dünyası Dergisinde-Yılmaz Parlar

    Oyun Endüstrisi Türkiye’de İş Dünyası Dergisinde Genel Yayın Yönetmenliğini Celal Toprak’ın yaptığı Türkiye’de İş Dünyası Dergisi, iş dü...