12 Nisan 2013 Cuma

Ticaret Sicili Müdürlükleri 1. Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi -Yılmaz Parlar


Ticaret Sicili Müdürlükleri 1. Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi


Ticaret Sicili Müdürlükleri 1.Bilgilendirme Toplantısı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Müdürlüğü ve TOBB yetkililerinin katılımıyla, 30 Mart 2013 tarihinde, TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, yeni Türk Ticaret Kanunu’nun bir devrim niteliğinde olduğunu ve yeni Kanunun hedeflerine ulaşabilmesi için ticaret sicili müdürlüklerine çok önemli görevler düştüğünü belirterek, yeni Kanunla birlikte Türk şirketlerinin uluslararasıalanda rekabet gücünü artıracak önemli bir değişim sürecinin yaşandığını kaydetti.

Ticaret Sicil Müdürlerine, "Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun yeni ve köklü düzenlemeleri sizlerin katkıları ile uygulanacak, eski bildiklerinizi unutun" diye seslenen İsmail Yücel, “Kendinizi yeni Kanuna göre yeniden formatlayacaksınız. Eski Kanundan kaynaklı, unutmanız gereken alışkanlıklarınızı unutun” dedi.

Ticaret Sicil Müdürlerinden MERSİS’e daha fazla ilgi göstermelerini isteyen İsmail Yücel, “MERSİS, ülke genelinde uygulamaya alındığında, en çok sizlerin işi kolaylaşacak” diye belirtti.

TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz ise, yeni Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) hazırlık süreci ve yürürlük öncesi yaşanan değişiklik süreçleri hakkında bilgi verdi.



Uyumsoft’tan MERSİS uygulama sunumu




MERSİS projesi 41 ilde, 73 Ticaret Sicil Müdürlüklerinde canlı kullanıma alındı.

Toplantıda, Yeni TTK’ya uyumlu olarak hazırlanan MERSİS uygulaması, canlı kullanıma geçişve proje hakkında sunum yapan Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞProje Yöneticisi Selçuk Alkaş, şunları söyledi:

“Ticaret Sicil Müdürlüklerinin sicil işlemlerinde kullanacakları tsm-mersis.gumrukticaret.gov.tr, canlı sistemde detaylı olarak anlatıldı. Firmaların, sicil işlemlerinde yapacakları iş adımları detaylıolarak açıklandı. Yine firmaların, otomatik veri aktarım veya kullanıcıgirişinden kaynaklı sorunlarla karşılaştıklarında kullanacakları mersis.uyum.gumrukticaret.gov.tr canlı sistemde detaylıolarak gösterildi. Aynı zamanda, vatandaşların sicil işlemleri yapacakları mersis.gumrukticaret.gov.tr canlı sistemde anlatıldı.Eğitim sonunda, tüm katılımcılara eğitim kılavuzları dağıtıldı. Etkinliğin ikinci gününde, Ticaret Sicil Müdürlükleri ile soru cevap kısmına geçildi. Ticaret Sicil Müdürlükleri, yeni TTK ve uygulamada karşılaştıkları sorunlara ilişkin sorularını bakanlık yetkililerine sordular” şeklinde bilgi verdi.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Oyun Endüstrisi Türkiye’de İş Dünyası Dergisinde-Yılmaz Parlar

    Oyun Endüstrisi Türkiye’de İş Dünyası Dergisinde Genel Yayın Yönetmenliğini Celal Toprak’ın yaptığı Türkiye’de İş Dünyası Dergisi, iş dü...